Beleggen of sparen

Aan U de keuze

Beleggen geeft risico's, sparen niet. Beleggen levert soms meer op dan sparen, maar soms ook minder! Is er een klein budget of een groot budget in de portemonnee.

Bij sparen ontstaat jaarlijks een bedrag aan rente-inkomsten. Deze inkomsten liggen afhankelijk van de ontwikkeling op de geldmarkt, hoger of lager. Echt rijk worden van sparen zal niet zo gauw gebeuren. Beleggen levert op lange termijn misschien meer op.

Beleggen levert soms meer op, soms minder dan sparen. Beleggen met een hoog risico geeft meer rendement dan beleggen met een lager risico.

Het is verstandig om uzelf eerst de vraag te stellen:

"Ben ik een belegger".

Een eerste antwoord daarop krijgt u al bij de volgende vragen:

Deze en nog wel meer vragen moet u voor uzelf eerst beantwoorden voordat u gaat beleggen.

Beleggen
Beleggen is het investeren van geld met als doel het bestaande bezit te vergroten en misschien een vermogen op te bouwen. Met beleggen is geld te verdienen, maar ook te verliezen. Het lijkt soms dat met geld beleggen het verdienen vanzelf gaat. Maar niets is minder waar. Beleggen gaat niet vanzelf. Wel is beleggen te leren. Waar? Er zijn diverse (gratis) cursussen te vinden. Denk altijd:

handel alleen met kennis!

Het risico van beleggen
Het risico van beleggen kan zijn dat het rendement (opbrengst) minder is dan dat verwacht werd. Veranderingen in de economie en de beursgenoteerde ondernemingen veroorzaken zogenoemde koersschommelingen. En die koerschommelingen zijn zeer moeilijk tot niet te voorspellen.

In het algemeen wordt er gezegd

Uiteraard zijn er uitzonderingen die deze regels bevestigen en
risico is altijd aanwezig!

Lees verder...