dotcomwebdesign.com

Sparen of beleggen  > Leren
.

SMS-je versturen?

Domeinnaam registreren?

Spaarrekening

***

Leren

Optiecompetitie - IEX.nl

Leren beleggen – IEX-university

Leren beleggen - Alex 

Beleggen voor beginners - NHA

Leer zelf beleggen - Thinkquest

Speedercursus - Beursplaza

*  *  * 

Beter sparen (Bron: SNS-bank)

Slechts één op vijf spaarders kiest spaarrekening op basis van behoefte.

SNS Bank biedt gratis cursus Beter Sparen mét kiestips

Slechts een klein deel (20%) van de mensen die een spaarrekening afsluit, doet dit omdat de rekening aansluit bij hun behoefte. Dit is gebleken uit onderzoek in 2007 van TNS NIPO voor onder andere SNS Bank. De belangrijkste reden om te kiezen voor een bepaalde spaarrekening, is de hoogte van de rente. 63% van de Nederlandse spaarders geeft aan dat dit reden is voor hun keuze. "Het lijkt wel of mensen niet altijd tijd en misschien ook niet de zin hebben om zich in de materie te verdiepen. In de media is veel informatie te vinden over beleggen en leningen. Sparen lijkt het ondergeschoven kindje. Terwijl over sparen, en dan vooral over béter sparen, ook nog heel wat te zeggen is," aldus Jolanda Groot, marketeer sparen van SNS Bank.

Reden genoeg voor SNS Bank om een korte, heldere cursus Beter Sparen op te zetten. "Hiermee bieden we aan de hand van vijf SNS spaarvormen op een concrete, frisse manier inzicht in uiteenlopende mogelijkheden op spaargebied," aldus Jolanda Groot. Het gaat om sparen met een hoge rente, sparen met een doel, de keuze tussen sparen of beleggen, sparen zonder risico’s en sparen met reserves voor ondernemingen.

De cursus bestaat uit een werkboek waarmee men zelf aan de slag kan. Het bevat een test om erachter te komen wat voor spaarder iemand is, een NIBUD budgetteringsformulier om te kijken hoeveel men periodiek over heeft om te sparen en spaartips. Verder zetten het werkboek en de website SNS spaarvormen op een rijtje, zoals SNS Maxisparen, SNS Keuzedeposito, SNS Spaarmix, SNS VariVast en SNS Spaarmix Zakelijk. Er worden ook voorbeeldsituaties geschetst. Zo wordt snel duidelijk welke spaarvorm past bij een bepaalde situatie.

***
..
Vakantie?
Eerst sparen...

Banksparen voor
hypotheek of pensioen

Banksparen is een goed alternatief voor uw hyptheek of pensioen.

***

Het weer van dit moment

***


©2007 Geldsparenofbeleggen.nl - Geld sparen of beleggen? Vergelijk de verschillen.

©2007 Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD


monitor server
Display Pagerank