dotcomwebdesign.com

Sparen of beleggen  > Sparen of beleggen
.

SMS-je versturen?

Domeinnaam registreren?

Spaarrekening

***

Sparen of beleggen

Wat als u een mooie aankoop wilt kopen. Een hele investering. Moet u in deze tijd dan geld lenen of eerst geld gaan sparen. Wat is wijsheid! Op krediet kopen lijkt niet doordacht. Verstandiger is het om eerst het geld te verdienen, vast te zetten op een spaarrekening of internetsparen bij een bank met de hoogste spaarrente en dan pas de investering van de mooie aankoop te doen. Een geld lening is alleen aan te raden als er genoeg geld te verdienen is met een mooie vaste baan.

Beleggen met geleend geld is helemaal onverstandig. Niet doen, want als de beurs tegenvalt en de beurskoersen dalen, komt u met de beleggingen meteen in de problemen. Of u nu in aandelen belegt of in vastgoed, leen nooit geld om te beleggen. Spaar dan liever wat geld om er obligaties mee te kopen of in beleggingsfondsen te stoppen. Deze fondsen hebben een verspreid risico. De kans op wat rendement is dan hoger.

Wees wijs. Lees de analyse. Kijk regelmatig hoe de stand van de AEX is en volg de koers van verschillende aandelen.

Recent gelezen:

**************

 • Uit een rapport van The Boston Consulting Group (BCG) blijkt dat Nederland als hoofdkantorenland, in gevaar is. Steeds meer bedrijven vestigen hun hoofdkantoren in het buitenland of zijn van plan dat te gaan doen. De Group zegt een andere aanpak te willen adviseren om de hoofdkantoren in Nederland te houden, hetgeen goed is voor onze economie.
  Het rapport is aangeboden aan de minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven.

 • Nederlanders meer gaan sparen
  Vorig jaar zijn Nederlanders meer gaan sparen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dit onlangs becijferd. Sparen in allerlei vormen maar vooral via een depositorekening waarbij geld voor langere tijd kan worden vastgezet. Het toenemen van het sparen heeft met de minder goede economische tijden te maken. De bankcrisis in Amerika heeft ook invloed op de Europese banken en dat levert voorzichtigheid bij de consument op.
  Een depositorekening geeft een wat hogere rente dan de gewone spaarrekening, maar toch is de rente betrekkelijk laag. Dus de vraag blijft steeds maar weer: sparen of beleggen, wat is het meest gunstig op langere termijn?
 • Banken dienen te stoppen met prijsstijgingen voor bankdiensten
  Momenteel betaalt de consument steeds meer voor zijn betaalrekening.
  Omdat eind januari een start gemaakt is met een nieuw Europees betaalsysteem (SEPA) zullen de banken zich door de vorming van een Europese betaalmarkt een fikse besparing kunnen toerekenen. Daardoor kunnen de kosten voor de consument wellicht naar beneden worden bijgesteld.

  Door het nieuwe Europese betaalsysteem kan de consument zijn eigen bankrekening over een poosje in heel Europa gebruiken; met de bankpas kan overal in Europa worden betaald; en internetbankieren naar het buitenland wordt gemakkelijker.

 • Banksparen voor pensioen
  Volgens de Consumentenbond is het banksparen voor een pensioen een goed alternatief voor een beleggingsverzekering.

  Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bij het banksparen de opbrengsten hoger zijn doordat er veel minder kosten betaald hoeven te worden. Hoeveel voordeel er te halen valt is afhankelijk van looptijd en rendement.

  Klik HIER om meer te lezen over Banksparen.

***
..
Vakantie?
Eerst sparen...

Banksparen voor
hypotheek of pensioen

Banksparen is een goed alternatief voor uw hyptheek of pensioen.

***

Het weer van dit moment

***


2007 Geldsparenofbeleggen.nl - Geld sparen of beleggen? Vergelijk de verschillen.

2007 Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD


monitor server
Display Pagerank