dotcomwebdesign.com

Sparen of beleggen  > Veilig internetten
.

SMS-je versturen?

Domeinnaam registreren?

Spaarrekening

***

Veilig internetten

RSS SourceWaarschuwingsdienst.nl RSS - Trends en actuele achtergrondinformatie
Trends en actuele achtergrondinformatie.

 • Stop met gebruik Windows XP
  Op 8 april 2014 stopt Microsoft met het uitbrengen van updates voor Windows XP. Het besturingssysteem krijgt de status 'end-of-life'. Het is niet verstandig om na 8 april 2014 nog Windows XP op je computer te gebruiken: stap over naar een ander besturingssysteem.
 • Aandacht voor Pobelka botnet
  In de media is er veel aandacht voor het Pobelka botnet. Dit botnet is erin geslaagd om gedurende een lange tijd gegevens (inlogdata, netwerkinformatie, bestanden) te verzamelen, afkomstig van duizenden computers in Nederland. Het Pobelka-botnet is onderdeel van de bredere familie van citadel-botnets, waaronder ook de Dorifel besmeting van augustus 2012, en is niet het enige botnet actief in Nederland.
 • Beveilig apparaten gekoppeld aan internet
  Apparatuur wordt steeds vaker aan internet gekoppeld. Het gaat hierbij om apparatuur zoals printers, scanners, webcams, televisies en apparaten voor netwerkopslag (NAS). Als een kwaadwillende zo?n apparaat kan benaderen via het internet, kan hij onder bepaalde omstandigheden de erin opgeslagen informatie inzien of veranderen en de geboden functionaliteit gebruiken. 
 • Beveiligen van programma's met EMET
  EMET is de "Enhanced Mitigation Experience Toolkit" van Microsoft en is een hulpprogramma om misbruik van bepaalde beveiligingsproblemen in programma's tegen te gaan. Met diverse technieken wordt geprobeerd om misbruik van veel voorkomende beveilingsproblemen tegen te gaan.
 • Nep-Microsoftmedewerkers bellen je op, trap jij in hun verhaal?
  Het begint vaak met één telefoontje. Een Engels sprekende meneer of mevrouw zegt voor Microsoft te werken en wil je erop wijzen dat je computer is geïnfecteerd met een virus. Vriendelijk als ze zijn, willen ze je graag helpen om van het virus af te komen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een klein programmaatje te downloaden en te installeren waarna de vriendelijke medewerker de besturing van je computer overneemt om het issue te "verhelpen".
 • Cybercriminelen misleiden met valse e-mails over LinkedIn
  Kwaadwillenden maken gebruik van de acties voor getroffen accounts van LinkedIn door e-mails met malware te versturen naar gebruikers. Ook is er risico van phishing. Via een blogpost geeft LinkedIn helderheid over de acties die zij nemen voor de getroffen accounts. LinkedIn blokkeert de wachtwoorden van getroffen gebruikers en stuurt de getroffen gebruikers standaard twee e- mails. In de eerste standaard e-mail geeft LinkedIn instructies over hoe het wachtwoord aangepast kan worden. Wanneer de getroffen gebruiker de aangegeven stappen uit de e-mail volgt, verstuurd LinkedIn een vervolg e-mail met een link voor het resetten van het wachtwoord. In de tweede standaard e- mail geeft LinkedIn meer uitleg over de situatie. De eerste standaard e-mail van LinkedIn bevat geen links. Het NCSC raadt LinkedIn- gebruikers aan hier alert op te zijn. Wanneer getroffen gebruikers de eerste e-mail van LinkedIn ontvangen waarin wel een link staat opgenomen, kan de gebruiker er vanuit gaan dat dit een nepbericht is. Klik niet op de links, installeer aangeboden software niet en geef geen persoonlijke gegevens. LinkedIn heeft aangegeven deze procedure te volgen voor bezoekers waarvan de wachtwoorden zijn gelekt. Omdat nog niet duidelijk is of de 6,5 miljoen gepubliceerde wachtwoorden alle gelekte wachtwoorden zijn, raadt het NCSC alle LinkedIn-gebruikers aan hun wachtwoord te wijzigen. Pas ook het wachtwoord aan op andere websites wanneer deze overeenkomt met het LinkedIn-wachtwoord. LinkedIn heeft aangegeven de veiligheid van de gebruikersgegevens te hebben verbeterd waardoor wachtwoorden nu veilig op de site worden opgeslagen. Lees meer: informatie over het gebruik van sterke wachtwoorden op waarschuwingsdienst.nl.
 • Mijn computer is gekaapt en er wordt losgeld geëist, wat nu?
  Er bestaan bepaalde virussen die proberen je geld te laten betalen om van het virus af te komen. Deze virussen, ook wel ransomware genoemd, kapen je computer door bijvoorbeeld documenten en foto's te versleutelen waardoor ze niet meer voor jou toegankelijk zijn. Het virus meldt dat je een geldbedrag moet betalen om van de versleuteling af te komen. Meestal krijg je na betaling geen werkende oplossing. Betaal dan ook nooit! Want betalen heeft geen zin. Aangifte? Computergebruikers die schade hebben opgelopen kunnen op de gebruikelijke wijze aangifte doen bij de politie.
 • Safer Internet Day
  'Safer Internet Day? is een jaarlijks terugkerende dag in februari. Op deze dag wordt er in meer dan 70 landen wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van internet en mobiele telefoons. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) ondersteunt dit initiatief en draagt graag bij aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. We e-mailen, downloaden, surfen of we doen onze boodschappen op internet. Dat is handig maar soms ook riskant en dat terwijl veel online risico?s eenvoudig zijn te voorkomen. Lees de 10 tips voor veilig internetten.  
 • Overzicht updates ter bescherming tegen onvertrouwde Diginotar certificaten
  Op 29 augustus 2011 is bekend geworden dat een frauduleus uitgegeven certificaat van DigiNotar in omloop is voor Google.com, als gevolg van een hack. Op 2 september zijn de uitkomsten van een nader onderzoek door Fox-IT gedeeld met de overheid, waarna de overheid het vertrouwen in DigiNotar heeft opgezegd. Zie voor mee informatie hierover het artikel Overheid zegt vertrouwen in DigiNotar op. Het Waarschuwingsdienst artikel Wat voor gevolgen hebben valse certificaten voor mij legt uit wat de risico's van de onvertrouwde certificaten zijn. Zie voor meer achtergrondinformatie het GOVCERT.NL dossier over de DigiNotar certificaten. Verschillende softwareproducenten hebben naar aanleiding van de Diginotar hack updates uitgebracht ter bescherming tegen de Diginotar certificaten. Dit artikel geeft een overzicht van deze updates.
 • Wat voor gevolgen hebben valse certificaten voor mij?
  Onlangs is duidelijk geworden dat er in juli 2011 is ingebroken bij het bedrijf DigiNotar. Daardoor zijn er honderden frauduleuze certificaten in omloop gekomen. Op dit moment is nog onduidelijk hoeveel en welke certificaten er precies in omloop zijn. De overheid neemt geen risico en schakelt zo snel mogelijk over op nieuwe certificaten. In dit artikel kunt u meer lezen over certificaten, de risico?s die u loopt en tips om misbruik te voorkomen. Nieuwe informatie wordt hier verwerkt.

***
..
Vakantie?
Eerst sparen...

Banksparen voor
hypotheek of pensioen

Banksparen is een goed alternatief voor uw hyptheek of pensioen.

***

Het weer van dit moment

***


©2007 Geldsparenofbeleggen.nl - Geld sparen of beleggen? Vergelijk de verschillen.

©2007 Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD


monitor server
Display Pagerank